Zakelijke lening Utrecht - Houten afsluiten; waar kun je terecht?

Je hebt als ondernemer verschillende opties voor financiering zoals een zakelijke lening Utrecht - Houten afsluiten. Veel ondernemers zien dit als een vanzelfsprekende stap, terwijl andere ondernemers liever niet “gokken” met geld vanuit externe bronnen. Ongeacht het soort ondernemer dat je zelf bent zul je eerst wat vragen moeten beantwoorden voordat je die stap maakt naar zakelijke leningen Utrecht - Houten. Zo moet je kiezen voor een passend zakelijke lening platform Utrecht - Houten, je moet bepalen of je deze externe middelen echt nodig hebt en welke risico’s dit met zich meebrengt. Om een zakelijke lening Utrecht - Houten af te sluiten zonder onnodig risico te lopen hebben we de voornaamste aandachtspunten alvast op een rijtje gezet.

Neem contact op met de lokale financieel adviseur van OAMKB voor persoonlijk advies waar je verder mee komt. Plan direct een afspraak in voor meer informatie.

Waarom een zakelijke lening Utrecht - Houten afsluiten?

Het heeft geen zin met antwoorden voor de dag te komen als je niet eerst de juiste vraag stelt; waarom wil je een zakelijke lening Utrecht - Houten afsluiten? Hier zijn drie redenen om geld uit externe bronnen aan te spreken:

 1. Bij de start van een nieuw bedrijf is het niet prettig om je eigen bankrekening te plunderen, van familieleden geld te lenen of vriendschappen op het spel te zetten. Met geleend geld kun je snel aan het werk zonder persoonlijke risico’s te nemen.
 2. Het bedrijf loopt al best goed, maar je wilt verder en de concurrentie te snel af zijn. Daarvoor moet je investeren in personeel, machines, software of promotie-activiteiten, en dat kan veel geld kosten in korte tijd.
 3. Het is erop of eronder, je hebt snel nieuw kapitaal nodig om de rekeningen te betalen. Met geleend geld kun je rust in de tent brengen en jouw basis versterken.

Er zijn uiteraard nog veel meer redenen om zakelijke leningen Utrecht - Houten af te sluiten. Wat is jouw verhaal? Vertel het aan de financieel adviseur en bekijk samen de mogelijkheden die op tafel liggen.

Zakelijke lening platform Utrecht - Houten

Hoewel er volop opties zijn om via externe bronnen geld op je rekening te krijgen, brengt dat altijd verplichtingen met zich mee. Omdat de perfecte lening voor elk bedrijf niet bestaat, zul je een weloverwogen keuze moeten maken voor het meest voordelige zakelijke lening platform Utrecht - Houten. Je staat als het ware voor een kruising, welke weg moet je inslaan en welk pad moet je zeker niet bewandelen?

Zakelijke lening platform Utrecht - Houten mogelijkheden

 1. Rekening Courant Krediet
  De meest eenvoudige wijze om financiële ruimte te krijgen is een verzoek indienen bij de bank om rood te staan. Dat geeft je ruimte om nieuwe investeringen te maken, uiteraard moet je wel een flinke rente betalen over het bedrag dat je in het rood staat. Je bespreekt met de bank een looptijd af voor het rekening courant krediet, en er wordt een rente overeengekomen die meestal variabel is. Dit type lening is het meest geschikt wanneer je snel en voor korte tijd geld nodig hebt om bijvoorbeeld debiteuren mee te betalen of om nieuwe voorraad in te slaan.

 2. Zakelijke lening Utrecht - Houten
  Dit type lening kun je afsluiten bij je eigen bank, je kunt hiervoor ook een andere bank benaderen met betere voorwaarden. De looptijd zal minimaal één jaar bedragen waarbij je specifiek moet aangeven wat je gaat doen met het geld. Het is dus niet toegestaan om later de bestemming te wijzigen zonder expliciete toestemming van de geldverstrekker. Het bedrag wordt in maandelijkse termijnen terugbetaald met rente over de restschuld. Bij versnelde aflossing of betaling per kwartaal kunnen er mogelijk extra kosten berekend worden.

 3. Microkrediet
  Dit is een populair zakelijke lening platform Utrecht - Houten voor starters en MKB’ers. Starters kunnen tot €50.000,- lenen, bij MKB’ers gaan de leningen tot maximaal €250.000,-. Voor ondernemers die (nog) geen onderpand hebben en een relatief klein bedrag willen lenen kun je in aanmerking komen voor een microkrediet of voor een MKB krediet. Vaak maakt begeleiding door een onafhankelijk financieel adviseur deel uit van een dergelijk krediet. Dit soort leningen hebben een looptijd van uiterlijk tien jaar, te voldoen in maandelijkse termijnen op basis van een vaste rente met optie voor versneld aflossen. Omdat het risico bij deze kredieten doorgaans hoger is, geldt dat ook voor de vrij hoge rente.

 4. Borgstellingskrediet
  Dit is een constructie waarbij de Nederlandse overheid borg zal staan voor een deel van de lening. Dit BKMB is met name bedoeld voor zakelijke leningen Utrecht - Houten waarbij de geldverstrekker niet voldoende vertrouwen heeft in de stabiliteit van de onderneming om geld te lenen. Dat kan trouwens wel een teken zijn dat het bedrijf niet geheel op eigen benen kan staan. Een borgstellingskrediet loopt maximaal zes jaar, wanneer er wordt geïnvesteerd in vastgoed geldt een termijn van maximaal twaalf jaar. BKMB is mogelijk voor bedrijven met minder dan 250 mensen in dienst en een totale omzet onder de vijftig miljoen euro.

 5. Crowdfunding
  Je kunt er ook voor kiezen compleet buiten de gevestigde orde op zoek te gaan naar investeerders en voor crowdfunding gaan. Dit betreft een constructie waarbij je niet het volledige bedrag aan één partij vraagt, maar je verdeelt deze over een aantal investeerders. Dit mogen zowel particulieren als zakelijke investeerders zijn. Op basis van het soort bedrijf, product of dienst zal hier een tegenprestatie tegenover staan. Op een crowdfunding platform als Kickstarter is het vaak een verkapte “pre-order”, Geldvoorelkaar.nl keert een bedrag met rente uit. Deze methode leent zich het beste voor nieuwe concepten die een specifieke doelgroep aanspreken maar wel een behoorlijk risico met zich meebrengen. Wanneer je kiest voor dit soort zakelijke lening platform Utrecht - Houten zul je flink aan de slag moeten gaan met marketing en promotie om het concept aan de man te brengen.

  Risico’s bij zakelijke leningen Utrecht - Houten?

  Voor niets gaat de zon op, houd er rekening mee dat het afsluiten van zakelijke leningen Utrecht - Houten gepaard zal gaan met risico’s. Daarbij zal een verhoogd risico voor de geldverstrekker zich vertalen in een hogere rente voor de ondernemer die geld leent. Wanneer het mogelijk is voor een zeer hoge rente geld te lenen, moet je eerst overwegen hoe je dit terug kan betalen, en of jouw idee eigenlijk wel levensvatbaar is. Daarmee kan het proces van een zakelijke lening Utrecht - Houten aanvragen je direct inzicht verschaffen; wat denkt een objectieve waarnemer over jouw plannen? Een afwijzing hoeft zeker niet het eindstation te zijn, het moet je wel aanzetten tot nadenken en eventueel het bijstellen van jouw ambities. Bespreek dit eerst met de financieel adviseur, niet alleen zal die rekening houden met jouw specifieke ambities, je kunt ook rekenen op een eerlijk klankbord die ook kritisch durft te zijn. Zo voorkom je niet alleen risico als ondernemer, je vergroot ook de kansen op succes.

  Bespreek alle mogelijkheden met de lokale financieel adviseur voordat je een weg inslaat bij de keuze voor een zakelijke lening Utrecht - Houten.